Vaatchirurg Ivo Post (rechts) geeft Frank Ferrari een nog mooiere kerst. Foto: Jantje Gras

De medisch specialisten van het Martini Ziekenhuis in Groningen hebben de bestuurders van het Kinderhotel in Wedde een extra mooie kerst gegeven.

Ze hebben namelijk drieduizend euro aan het hotel geschonken. ,,Daarmee kunnen we tientallen minderbedeelde kinderen een gratis vakantie geven’’, zegt Frank Ferrari, voorzitter van de Stichting Burcht Wedde.

‘Ons goede doel van dit jaar’

Het Kinderhotel is gevestigd in die Burcht. Kinderen uit bijvoorbeeld tehuizen kunnen er dankzij allerlei donaties een gratis vakantie van enkele dagen vieren. ,,Een prachtig initiatief dat wij hebben uitgekozen voor ons goede doel van dit jaar’’, zegt Ivo Post.

Hij is vaatchirurg in het Martini Ziekenhuis en daarbij bestuurder van de Vereniging Medisch Specialisten van het Martini Ziekenhuis. Die vereniging bewaakt de kwaliteit en de veiligheid van de zorg in dat hospitaal. Maar de 238 medische specialisten van het ‘Martini’ die er lid van zijn, geven ook elk jaar geld aan een goed doel. ,,Omdat we iets willen doen voor de maatschappij, en zeker de minderbedeelden’’, zegt Post. ,,Elk jaar stemmen onze leden op een goed doel en nu kreeg de Burcht de meeste stemmen.’’

Vaatchirurg Ivo Post (rechts) geeft Frank Ferrari een nog mooiere kerst.
Hoe kan ik je helpen?