Even voorstellen

Kinderhotel Burcht Wedde is een initiatief van het echtpaar Martina en Frank Ferrari. Zij faciliteren de Burcht en het Kinderhotel en stellen alles ten dienste van het Kinderhotel en het behoud van de Cultuurhistorie van de Burcht. Martina heeft haar achtergrond in het speciaal onderwijs en Frank is ondernemer. Een goede combinatie waardoor het Kinderhotel zowel maatschappelijk als zakelijk goed gerund wordt.

Martina Ferrari was 43 jaar werkzaam in het onderwijs, eerst als kleuterleidster en later als hoofd van de kleuterschool. Vanaf 1985 richtte ze zich op het speciaal onderwijs bij het I.O.B.K. (In hun Ontwikkeling Bedreigde Kleuters). Hier werkte ze met jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen op sociaal, emotioneel, motorisch, spraak/taal en cognitief gebied én kinderen die in een kindertehuis waren geplaatst.

Meer dan 500 kinderen per jaar

Martina Ferrari: Hoe lief en zorgzaam de leiding ook is, het missen van je familie en dus de erkenning van je bestaan, vormt een vaak blijvend litteken. De kinderen missen de loyaliteit die ze automatisch bij hun vader en moeder hebben en ze komen in de verdrukking met het wortelen in de maatschappij.

Thuis besprak Martina deze moeilijke situatie van de kinderen met haar man Frank. Langzaam ontstond bij hen het idee om voor deze kinderen een vakantie te verzorgen door middel van een speciaal kinderhotel. Op dat moment was de gemeente Bellingwedde op zoek naar nieuwe huurders voor de Burcht te Wedde. Kinderhotel Burcht Wedde was geboren! In 2007 tekenden Martina en Frank het eeuwigdurende huurcontract voor de Burcht en na een grondige restauratie kon Kinderhotel Burcht Wedde in 2012 van start gaan.

In 2014 heeft Kinderhotel Burcht Wedde al de eerste mijlpaal bereikt met de eerste 1000 kinderen die hier vakantie mochten vieren. Inmiddels genieten jaarlijks ruim 500 kinderen van een welverdiende vakantie in onze Burcht.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Burcht Wedde
Average rating:  
 9 reviews
 by moniek
Magisch
Naam gezinshuis/organisatie: Het Nobishuis AlberoZorggroep.nl

Woorden schieten te kort. Wat een prachtige locatie. De gastvrijheid. Een midweek hebben wij met onze kind locatie mogen vertoeven in en om het prachtige kasteel! De kamers met de lampjes in elk bed als sterrenhemel waren magisch. Aan alles wordt gedacht! Verkleed kleren, speelgoed, spelletjes, knutsel materiaal boeken, speelgoed. De mogelijkheden buiten met fietsen, kano's , vishengels, kampvuur plaats, glijbaan, klimtoren, kabelbaan. Het kan niet op. Wij hebben ons allen zo enorm goed vermaakt. Het was voor een ieder op zijn of haar manier een vakantie om nooit te vergeten. Dankbaar voor deze mooie ervaring! Wij wensen jullie heel veel succes toe met het runnen van dit waardevolle kinderhotel! Liefs van ons allemaal.........

 by Rinus en Yvonne
Naam gezinshuis/organisatie: ‘t baken

Wat een geweldige tijd hebben we gehad op deze fantastische plek.
De kinderen , en dan wij ook, hebben genoten!
Een onvergetelijke vakantie voor de kinderen.

 by Wim
Naam gezinshuis/organisatie: Gezinshuis De Schatkamer

In de meivakantie hebben we een midweek mogen "wonen" in dit mooie exclusieve kasteel. Vanaf de aankomst zijn de kids, en wij ook, fantastisch in de watten gelegd. Wat een mooie en lieve mensen die hun uiterste best hebben gedaan om er voor "onze" kinderen een fijne vakantie van te maken. En daarin zijn ze geslaagd. De complimenten daarvoor en onze hartelijke dank.

 by Anoniem
Een weekend om nooit te vergeten!
Naam gezinshuis/organisatie: Buurtgezinnen

Onlangs met zowel vraag- als steungezin een weekendje naar de Burcht geweest. Wat een feest was het voor de drie kinderen! Ze zijn enorm in de watten gelegd met allemaal lekkers en leuks, vooral de kano's en vishengels zijn goed gebruikt dit weekend. Duizendmaal dank voor alle lieve vrijwilligers en andere mensen die ons dit hebben gegund, een weekend om nooit te vergeten!

 by Leonie
Meer dan geweldig
Naam gezinshuis/organisatie: Gezinshuis LOF

De burcht Wedde was afgelopen zomer een midweek ‘ons’ erf en wat hebben we er meer dan enorm van genoten! Het is zo bijzonder om vanaf het aankomstdiner tot de cadeautjes en de geweldige dekens aan het eind! Een van onze kinderen zei zo pakkend ‘hier is zo anders dan een park of zo, niemand kijkt ons hier gek aan omdat we met veel zijn of zo! Niemand vindt het raar, want het hele erf is gewoon ‘van ons’.”
Het terrein is geweldig en biedt mogelijkheden te over! Van kanovaren tot boottocht en tot mega mooi vissen! Spelletjes, knutselen, spelen echt van alles is er in het kasteel te doen .
Alles is ook nog eens piekfijn schoon en mooi en voor ons grote gezin (10 kids en 4 begeleiders) is er plek genoeg in dit mooie kasteel.

Bedankt voor deze geweldige kans!

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Het Kinderhotel

Kinderhotel Burcht Wedde is een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot zestien jaar die aan de andere kant van het geluk geboren zijn. Er zijn duizenden kinderen in Nederland die het om verschillende redenen niet mee zit in het leven. Veel kinderen die er hoognodig eens tussenuit moeten maar die kans zelden of nooit krijgen. Het gaat om kinderen die sociaal-maatschappelijk uit de boot (dreigen te) vallen en die extra aandacht en levensvreugde kunnen gebruiken. Het gaat daarbij om kinderen uit armoedegezinnen en pleeggezinnen, of kinderen die zijn aangewezen op een leefgroep in een internaat. In Kinderhotel Burcht Wedde kunnen ze ontsnappen aan de problemen van alledag en even onbezorgd kind zijn. Tegelijkertijd wordt de (pleeg)ouders – die vaak geen vakantie kunnen betalen – op deze manier wat rust gegund.

Jeugdzorgorganisaties

De kinderen en begeleiders worden aangedragen via erkende organisaties zoals Jeugdzorg, Het vergeten kind, Het Leger Des Heils, Buurtgezinnen etc. Elke erkende jeugdzorginstelling kan met ons in contact treden en kinderen aanmelden voor een verblijf in ons hotel.


Gescheiden badkamers voor prinsen en prinsessen
Douches met wastafel en het toilet apart
Gezellige woonkamer

Doelstelling

Kinderhotel Burcht Wedde kan niet de problemen van de kinderen oplossen en hun leven anders inrichten. Wat Kinderhotel Burcht Wedde wel biedt, is dat ze even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse problemen en weer ervaren en voelen om even gewoon kind te zijn. Kinderhotel Burcht Wedde wil een plek zijn waar kinderen kunnen lachen, dromen, spelen, genieten en creatief kunnen zijn.

Kinderhotel Burcht Wedde is een onderdeel van Stichting de Burcht Wedde  en stelt zich ten doel het organiseren, faciliteren en verzorgen van korte vakanties voor kwetsbare kinderen in Nederland met hun verzorgers (kinderhotel), alles in de meest uitgebreide zin


Centrale hal met speelmogelijkheden
Kamers met bedstedes voor 4 kinderen
Ook kamers met een combi van bedden en bedstede