Kinderhotel Burcht Wedde is een initiatief van het echtpaar Martina en Frank Ferrari. Zij faciliteren de Burcht en het Kinderhotel en stellen alles ten dienste van het Kinderhotel en het behoud van de Cultuurhistorie van de Burcht. Martina heeft haar achtergrond in het speciaal onderwijs en Frank is ondernemer. Een goede combinatie waardoor het Kinderhotel zowel maatschappelijk als zakelijk goed gerund wordt.

Martina Ferrari was 43 jaar werkzaam in het onderwijs, eerst als kleuterleidster en later als hoofd van de kleuterschool. Vanaf 1985 richtte ze zich op het speciaal onderwijs bij het I.O.B.K. (In hun Ontwikkeling Bedreigde Kleuters). Hier werkte ze met jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen op sociaal, emotioneel, motorisch, spraak/taal en cognitief gebied én kinderen die in een kindertehuis waren geplaatst.

Meer dan 500 kinderen per jaar

Thuis besprak Martina deze moeilijke situatie van de kinderen met haar man Frank. Langzaam ontstond bij hen het idee om voor deze kinderen een vakantie te verzorgen door middel van een speciaal kinderhotel. Op dat moment was de gemeente Bellingwedde op zoek naar nieuwe huurders voor de Burcht te Wedde. Kinderhotel Burcht Wedde was geboren! In 2007 tekenden Martina en Frank het eeuwigdurende huurcontract voor de Burcht en na een grondige restauratie kon Kinderhotel Burcht Wedde in 2012 van start gaan.

In 2014 heeft Kinderhotel Burcht Wedde al de eerste mijlpaal bereikt met de eerste 1000 kinderen die hier vakantie mochten vieren. Inmiddels genieten jaarlijks ruim 500 kinderen van een welverdiende vakantie in onze Burcht.

Martina Ferrari: Hoe lief en zorgzaam de leiding ook is, het missen van je familie en dus de erkenning van je bestaan, vormt een vaak blijvend litteken. De kinderen missen de loyaliteit die ze automatisch bij hun vader en moeder hebben en ze komen in de verdrukking met het wortelen in de maatschappij.